В днешната статия на Biopedia ще разберете как да изпитате едно райско удоволствие с безглутенов чийзкейк без глутен, изпълнено с вкус и богатство.
Необходими продукти за безглутенов чийзкейк:
- 200 г безглутенови бисквити
- 75 г разтопено масло
- 600 г крема сирене
- 150 г пудра захар
- 3 големи яйца
- Кората и сокът на 2 лимона
150 мл сладкарска сметана
Начин на приготвяне на безглутенов чийзкейк:
Започнете с натрошаването на бисквитите, след което прибавете предварително разтопеното масло и внимателно ги притиснете към дъното на 20-сантиметрова форма за печене.
В дълбок съд разбийте яйцата и захарта, разбийте крема сиренето, лимоновата кора и сока до гладка смес, след което добавете и сметаната.
Изсипете сместа върху бисквитената основа и печете на предварително загрята фурна до 160°C за 45-50 минути или до готовност.
След изваждане, оставете да се охлади и чак след това го извадете от формата. Сервирайте с малиново сорбе.
Малинов безглутенов чийзкейк
Необходими продукти за малинов безглутенов чийзкейк:
- 200 г безглутенови бисквити
- 75 г разтопено масло
- 600 г крема сирене
- 150 г пудра захар
- 3 големи яйца
- 200 г пресни малини
- 150 мл готварска сметана
Начин на приготвяне на малинов безглутенов чийзкейк:
Смесете натрошените бисквити с разтопеното масло и ги притиснете към дъното на 20-сантиметрова форма за печене.
Печете на предварително загрята фурна до 160°C до готовност. Десертът се сервира студен .
Шоколадов безглутенов чийзкейк с вихрушка
Необходими продукти:
- 200 г безглутенови бисквити
- 75 г разтопено масло
- 600 г крема сирене
- 150 г пудра захар
- 3 големи яйца
- 100 г черен шоколад, разтопен
- 1 супена лъжица какао на прах
- 150 мл течна сметана
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите и разбъркайте с разтопеното масло. След това внимателно притиснете с ръце към дъното на 20-сантиметрова форма за печене. Разбийте крема сиренето и захарта до гладка смес, след което добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре.
Добавете какаото на прах и течната сметана разбивайте до получаването на гладка смес. Изсипете половината от сместа върху бисквитената основа, след което полейте сместа с половината от разтопения шоколад и завийте с нож.
Повторете с останалата смес и шоколад. Печете на предварително загрята фурна до 160°C около 45-50 минути или до готовност.
Оставете да се охлади, преди да извадите от формата. Може да гарнирате със сладолед или сорбе.
Шоколадов безглутенов чийзкейк без брашно
Необходими продукти:
- 200 г черен шоколад, нарязан на парчета
- 200 г безсолно масло, нарязано на кубчета
- 150 г пудра захар
- 4 големи яйца
- 100 г смлени бадеми
- 2 супени лъжици какао на прах
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- Бита сметана или сладолед, за сервиране
Начин на приготвяне:
Намазнете кръгла форма за торта с диаметър 20 см и застелете дъното ѝ с хартия за печене.
Разтопете шоколада и маслото заедно в топлоустойчива купа, поставена над тенджера с вряща вода, като разбърквате до гладка смес.
Разбъркайте захарта и отстранете от огъня.Добавете яйцата едно по едно, като разбивате добре след всяко, сложете смлените бадеми, какаото на прах и екстракта от ванилия.
Изсипете сместа в подготвената форма и загладете отгоре. Печете в предварително загрята фурна на 160°C. за 30-35 минути или до готовност.
Оставете да се охлади във формата за около 10 минути, преди да я прехвърлите върху решетка, за да се охлади напълно. Сервирайте с бита сметана или сладолед.
Класически нюйоркски безглутенов чийзкейк
Необходими продукти за безглутенов чийзкейк:
За блата:
- 150 г безглутенови бисквити
- 75 г несолено масло
За пълнежа:
- 800 г крема сирене на стайна температура
- 200 г пудра захар
- 4 големи яйца
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 250 мл заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Намазнете 20-сантиметрова форма и застелете дъното ѝ с хартия за печене. Смесете натрошените бисквити и разтопеното масло, след което ги притиснете към дъното на формата. Разбийте крема сиренето и захарта до гладка смес, след което добавете яйцата едно по едно без да спирате да бъркате, добавете и екстракта от ванилия и заквасената сметана.
Изсипете сместа в подготвената форма и загладете отгоре.
Печете на предварително загрята фурна на не повече от 160°C за 45-50 минути или докато чийзкейкът се стегне, но все още леко се поклаща в центъра. Изключете фурната и оставете чийзкейка вътре за още 30 минути.
След това го извадете от фурната и оставете да се охлади във формата за 30 минути, прехвърлете в хладилник, за да се охлади за поне 4 часа, най-добре е да преседи една нощ.
Сервирайте в компанията на сорбе.
Деконструиран безглутенов чийзкейк от солен карамел
Съставки:
За блата:
- 200 г безглутенови бисквити
- 75 г несолено масло
За пълнежа:
- 500 г крема сирене, на стайна температура
- 150 г пудра захар
- 3 големи яйца
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
150 г солен карамелен сос, плюс допълнително за поръсване
Начин на приготвяне на безглутенов чийзкейк:
Намажете квадратна форма за печене с диаметър 20 см и я застелете с хартия за печене. Смесете натрошените бисквити и разтопеното масло, след което ги притиснете към дъното на формата.
Разбийте крема сиренето и захарта до гладка смес, след което добавете яйцата едно по едно. Сложете екстракта от ванилия и соления карамелен сос и разбъркайте внимателно. Изсипете сместа върху бисквитената основа и загладете горната част.
Печете на предварително загрята фурна до 180°C за около 25-30 минути или докато чийзкейкът се стегне. Оставете да се охлади във формата за 30 минути, преди да го преместите в хладилника.
Сервирайте нарязан на блокчета и залят с допълнително карамелен сос.
Коментари